Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odyssfest 2015 + Král pařičů

odyssfest-2015.jpg

Král – královna pařičů Odyssfestu 2015

Možná si někteří z vás vzpomenou na první Odyssfest a soutěž ve hře na nafukovací kytaru. Sympatická vítězka tehdy převzala ocenění přímo na pódiu. Rádi bychom na to po pěti letech navázali obdobným kláním ale s jednoduššími pravidly. Vybereme mezi účastníky Odyssfestu nejlepšího pařiče-pařičku a patřičně ho oceníme.

Pojďme se nejprve zamyslet nad tím, co to vlastně „paření“ je.  Někdo si může pod tím představovat hektolitry alkoholu, spoustu tance na dobrou muziku, povznesenou náladu, pobavení s přáteli, nějakou tu lásku… Všechno je správně. My se tentokrát zaměříme na tu taneční složku.

Když jsem se někdy v 70. letech doma u stařičkého kazeťáku zmítal v divokém nekotrolovatelném pohybu za zvuku Iron Man nebo Smoke On The Water, případně na koště sázel noty z fantastického sóla ve Stairway To Heaven, rodiče si ukazovali na hlavu, říkajíc cosi o poruše mého duševního zdraví.  Odcházeli v naději, že mě to přejde , až budu starší. Dnes dávno překonávám jejich tehdejší věk a  přátelé, …. NEPŘEŠLO MĚ TO! Naopak na prahu padesátky jsem se ještě zdokonalil a jsem na to hrdý!

Správná hudba mě dokáže přivést do naprosté agónie, popadnu první předmět, který připomíná kytaru, a sázím na něj imaginární tóny paralelně s muzikanty. Předměty na paření  používám různé. Například taková židle se může bleskově změnit z kytary na klávesy nebo bicí a člověk se pak rychle vcítí během jedné skladby do všech členů své oblíbené kapely. Kapitolou samou pro sebe je paření ve dvou, kdy se tóny vybrnkávají na těla partnerů a partnerek. Na rozdíl od tance výhodou paření ale je, že partnera nepotřebuješ, vystačíš si sám jen s výbornou kapelou – nejlépe Odysseou!

Pojďme si říci, kdo tedy bude mít šanci získat pomyslnou korunu Krále – královny pařičů Odyssfestu 2015:

 

  1. Zúčastnit se může jakýkoliv návštěvník festivalu včetně dětí, důchodců, učinkujících, pořadatelů, prodavačů, uklízeček, zvířat … prostě kdokoliv.
  2. Ocenění získá, kdo během večera opakovaně předvede taneční kreace v duchu hudby, které se vymknou běžnému chápání tance.
  3. Vítěz by měl svým vystupováním pobavit ostatní , především ale vystihnout charakter opravdových hudebních vystoupení.
  4. Povoleny jsou jakékoliv imaginární nebo skutečné nástroje. Ze soutěže bude ale vyřazen  každý, kdo poškodí cizí majetek včetně vybavení areálu a aparatury.
  5. O vítězi rozhodne hlasováním porota , složená z pořadatelů, hudebníků i zasloužilých bigbíťáků.  Během večera si připraví nominace, ze kterých hlasováním vybere Krále-královnu pařičů. Nemusíte se hlásit, budete sledovaní !

 

Dobré zapaření přejí pořadatelé !

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář