Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotbálek 2007

13. 7. 2007

Mužstvo Petrovice I. se 21.7. zúčastnilo 12.ročníku turnaje v malé kopané - Morybundus Cup , který se koná každoročně v obci Kluky. Po loňském propadáku, o kterém si můžete přečíst tady a mrknout na foto tady, jsme velké ambice neměli. Složení týmu se sice jevilo velmi solidně, avšak hlavním nedostatkem by mohla být nesehranost. To se projevilo v prvních dvou zápasech ve skupině, které jsme prohráli 0:3 a 0:2. Snad obava, abychom neodjeli bez vstřeleného gólu nás nastartovala k velmi dobrému výkonu s loňským vítězem turnaje - Realem Karlov. Zodpovědná hra dozadu přinesla bod za remízu 0:0. Zlepšení jsme potvrdili v posledním zápase ve skupině vítězstvím nad FC Citrus 2:0, které nám pomohlo k postupu do čtvrtfinále ze 4. místa. Zde nás čekala překážka z nejtěžších vítěz druhé skupiny - domácí FC Kluky, které zde loni prohráli finále až na penalty a nyní turnajem procházeli bez ztráty bodu. Jeden z nejlepších výkonů v historii petrovického fotbalu však přinesl naši překvapivou výhru 4:1 a postup do semifinále, kde nás čekal další z bývalých vítězů turnaje Hospoda Na huse. Další kvalitní výkon a vítězství na penalty nás posunulo podruhé v historii turnaje do vysněného finále. I přes velkou obětavost a nadšení jsme v něm nestačili na fotbalově lepší FC Hrnčíř, prošpikovaný hráči Kutné Hory. Po porážce 0:1 jsme skončili druzí a přivezli do naší vesničky krásný pohár. Z individuálních výkonů je třeba zmínit především brankáře Michala Strateneho, bez kterého bychom zřejme jeli domů mnohem dříve. Škoda, že s námi nemohl odehrát i finále, neboť pomáhal k vítězství Kutné Hory v přátelském zápase v Havlíčkově Brodě 4:1. Gratulujeme!

A ještě kdo se na zisku poháru podílel abecedně: Benda Ivan, Čepeš Miroslav, Dientel Jiří, Exner Josef, Kučera Milan, Lebeda Zbyněk, Ronovský Miloslav, Sedláček Miroslav, Stratený Michal, Váca Aleš, Vejvodič Pavel, Zeman Jaroslav.

Krátký článeček o turnaji vyšel zde.

18.8.se uskutečnil tradiční turnaj v Tasicích. Naše dívky po objetavých výkonech obhájili prvenství, i když tetokrát visel postup do finále na vlásku. V závěrečném zápase však soupeřky z Paběnic prakticky k ničemu nepustily a po výsledku 1:0 si znovu odvezli pohár pro vítěze. Navíc pavlína Zajíčková se podruhé za sebou stala nejlepší hráčkou turnaje.

O mužích nemá cenu příliš psát. Částečně omlazený tým obhájil poslední místo a bude se muset nad sebou zamyslet. Paradoxně nejlepší výkon podal proti pozdějšímu vítězi turnaje z Bělé, kde sahal po bodu, aby nakonec těsně před koncem dostal gól na 1:2.

Báječně zorganizovaný turnaj, podporovaný řadou dalších zpestření (ohňostroj, šermíři, striptýz, hudba) , s velkou podporou sponzorů, kazí už několik let pán, který si zde hraje na rozhodčího. Jeho chyby jsou opravdu unikátní a svádějí řadu impulzivnějších hráčů k častým hádkám. Letos na to doplatil především několikanásobný vítěz z Opatovic. Není tým, který by si na tohoto rozhodčího nestěžoval. Do dalších let doporučuji tyto hlasy uvážit....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář