Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petrocup 2010 (3. 7. 2010)


Letošní turnaj malé kopané mužů a žen nepřinesl žádné výraznější překvapení. Oba loňští vítězové obhájili své pozice. Tentokrát se hrálo za úmorného vedra na vyprahlém terénu. Díky pomoci místních hasičů se pažit podařilo kropit z přilehlé strouhy, avšak stejně se nezazelenal. Během dne víc a víc připomínal suchou slámu. Sportovci se mohli zchladit v přistavené kádi s vodou. Není se co divit, že její obsah brzy připomínal chemickou laboratoř. Přesto se ve čtyřicetistupňovém vedru všichni statečně bili o co nejlepší výsledek.
Hned zpočátku překvapil nováček turnaje – borci z kluků velmi kvalitním výkonem. Mužstvo, neznalé místních poměrů, prakticky bez střídání dokráčelo zaslouženě až do finále, kde narazilo na dobře připravenou partu Opatovic. Kapitán Miroslav Čepeš své ovečky celý den vedl k úspornému pohybu, správnému pitnému režimu a přesto jistým výsledkům. Ve finále se ušetřené síly hodily a Kluky byly smeteny Opatovicemi v poměru 5:2. Překvapivě nejvíce práce daly Opatovicím hned v úvodním zápase Petrovice I. Statečně bojující omlazené mužstvo domácích nakonec vyválčilo třetí místo v nervy drásajícím souboji s Paběnicemi. Černý Petr tentokrát zůstal Rapidu Záluží.
Ženská část turnaje byla letos ochuzena o dívky z Ovesné Lhoty. Tady je třeba si postěžovat nad poměry v dívčí malé kopané. Během posledních osmi let se toho moc nemění a na turnaje jezdí stále stejné týmy a hráčky. Nových talentů je poskromnu. Všechna dívčí klání upadají do určitého i výsledkového stereotypu. Tři zbývající ženstva se musela utkat dvakrát každý s každým a první dvě by poté odehrála finále. Před závěrečným zápasem ve skupině už bylo jasné, že právě souboj Petrovic a Paběnic by se za pár minut opakoval znovu jako finálový. Pořadatelé se rozhodli dívkám v tom horku ulehčit život a zápas ve skupině změnili už na rozhodující. Góly ve finále padaly až při penaltovém výstřelu. V něm stejně jako loni dominovala domácí děvčata. Poklona patří i třetím Treperendám KH.
Přihlížejícím zpestřovaly náladu i přidružené akce, například volba miss-missák Petrocup 2010. Vítězný muž Miroslav Čepeš si ze svého bydliště pro vítěznou šerpu mohl odskočit prakticky přes plot. Nejsympatičtější dívkou se stala Ilona Vavřičková z Paběnic. Poctou standartním hráčům se stalo utkání Veteráni Petrovice: výběr turnaje . Čtyřicátníci, v horku na pokraji infarktu, obstáli se ctí a s mladíky prohráli pouze 2:3. Důležitější než výsledek bylo, že všichni přežili.
Závěrečný ceremoniál se rozdělil na dvě samostatné části, aby si ho všichni více užili. Krásné poháry a ceny pro nejlepší jednotlivce předávala už tradičně starostka obce paní Kristýna Jirkovská. Obec Petrovice I. si vzala turnaj za vlastní a i nadále se bude podílet na jeho zdokonalování. Večerní část vyplnil moderátor turnaje Milan Kučera svou improvizovanou diskotékou. V pozdních nočních hodinách se všichni rozešli domů, aby druhý den někteří změřili své síly v relaxačním nohejbálku. V pondělí bylo vše uklizeno a hřiště připraveno pro další využití. Tento týden se petrovické aktivity přesunou k požární nádrži, kde se v sobotu 10. 7. 2010 uskuteční dětské rybářské závody.
Ani Petrocup se neobejde bez sponzorů, kteří přispějí na sportovní ceny nebo zajistí jinou pomoc v zázemí turnaje. Nyní to byly kromě už zmiňované obce a hasičů Petrovice pan Miroslav Anger, Agro Podlesí Červené Janovice, hospoda U Strejčka ČJ, petrovický hospodský Jiří Franc, KB Poděbrady, pan Karel Dvořáček, paní Monika Malinová a S. H. PetroviceI. Všem patří dík. Zvláštní ocenění zaslouží rodina Velátova a Jiří Dienelt se svou partou za kvalitní občerstvení. I díky nim Petrocup 2010 skončil ziskem, který pomůže v pořádání v Petrocupu 2011, i jiným sportovním aktivitám v Petrovicích I.

Ještě přehled výsledků:


Muži:
Kluky: FC Rapid Záluží 4:0, Petrovice: Opatovice 0:1, Paběnice: Kluky 0:1, FC Rapid Záluží: Petrovice 1:2, Kluky: Opatovice 0:2, Paběnice: FC Rapid Záluží 6:0, Paběnice:  Petrovice 2:0, FC Rapid Záluží: Opatovice 0:4, Petrovice: Kluky 0:2, Opatovice: Paběnice 0:0
1. Opatovice 13b., 2. Kluky 9b., 3. Paběnice 7b., 4. Petrovice 3b., 5. FC Rapid Záluží 0b.
O 3. místo Petrovice: Paběnice 1:0
Finále: Opatovice: Kluky 5:2

Ženy:
Paběnice: Treperendy KH 2:0, Treperendy KH: Petrovice 0:2, Paběnice: Petrovice 1:2, Treperendy KH: Paběnice 0:2, Petrovice: Treperendy KH 0:0, Petrovice: Paběnice nehráno
1. Petrovice 7b., 2. Paběnice 6b., 3. Treperendy KH 0b.
Finále: Petrovice: Paběnice 0:0 na p. 3:1


Nejlepší hráči: Václav Žák (Opatovice), Kateřina Dlouhá (PetroviceI.)
Nejlepší brankaři: Jiří Velát (Petrovice I.), Tereza Lukavcová (Paběnice)

Fotogalerie v Kutnohorském deníku zde a na Svobodovi zde.

Svoboda publikuje i tento článek.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář