Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 8. 2007

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PETROCUP 2007

 

 

 

 

V sobotu 1.9.2007 se uskutečnil v Petrovicích I u Červených Janovic 1.ročník turnaje v malé kopané dívek a žen PETROCUP. Zúčastnily se ho týmy Paběnic, Ovesné Lhoty, Křesetic a domácích Petrovic. Nejprve se spolu střetly 2x každý s každým. Zde jsou výsledky: Paběnice:Ovesná Lhota 3:0 a 3:0, Petrovice:Křesetice 1:0 a  1:0, Paběnice:Křesetice 0:1 a 1:0, Petrovice:Ovesná Lhota 0:0 a 2:0, Křesetice:Ovesná Lhota 1:1 a 3:0, Petrovice:Paběnice 0:1 a 0:0.

 

Z toho se vykrystalizovalo pořadí po základní části:

 

1.Paběnice 13 bodů

2.Petrovice 11 bodů

3.Křesetice 7 bodů

4.Ovesná Lhota 2 body.

 

Týmy na 3.a 4.místě si to rozdaly o bronz, který nakonec získaly Křesetice po výsledku 3:0. Finále bylo záležitostí tradičních rivalů z Petrovic a Paběnic. Dívky z Paběnic oplatily Petrovačkám porážku z nedávného turnaje z Tasic a po kvalitním výkonu a výsledku 1:0 se staly prvními držitelkami poháru pro vítězky PETROCUPu. Nejlepší brankářkou se stala Hedvika Lhoťanová z týmu Petrovic, nejlepší hráčkou pak Bára Jiroušková z Křesetic. Přes nepříznivou předpověď turnaji přálo počasí a cestu na tuto sportovní akcičku si našlo i dost diváků, kteří se mohli občerstvit v kiosku místního hostinského Jiřího France a posílit se grilovanou klobáskou od sester Nulíčkových. Jim a samozřejmě další řadě zapálených dobrovolníků patří velký dík. Bez nich, ale zejména bez podpory Obecního úřadu v Petrovicích I , který věnoval poháry pro 3 první mužstva a ceny pro nejlepší brankářku a hráčku turnaje, by se tato akce nemohla uskutečnit. Zvláštní poděkování pak patří skupině skotských dudáků rodiny Angerů The Rebel Pipers, kteří turnaj zpestřili svým vystoupením a navíc věnovali sladké ceny pro fotbalistky.

 

V sobotu odpoledne všichni odcházeli spokojeni. Někteří se pak vyrazili domů připravit na večerní Československou párty ve zdejším kulturním domě, která zakončila  prázdniny. My ostatní už přemýšlíme, co bude třeba udělat příští rok, aby turnaj dosáhl na ještě vyšší úrovně.

 

 

 

 

Za partu organizátorů 

 

Aleš Váca

 

 

Turnaji předcházelo vyměřování hřiště,se kterým výrazně pomohl Pavel Honzl. Zelený pažit na anglický trávník upravil Olda Nováček a rozhodcovské píšťalky se úspěšně zhostil Jirka Dientl. Upoutávku na turnaj si bylo možné přečíst v Kutnohorkách a nějaké foto najdete zde. Po turnaji vyšlo v novinach  toto a ještě další větší článek, který je prakticky shodný s textem výše .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář