Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parson

19. 5. 2006

Obrazek

Skupina Parson výrazně ovlivňovala dění v naší vesničce v první polovině 90.let (vznikla v únoru roku 1993). Libý zvuk jejich nástrojů se nesl okolím, pokud zkoušeli na zahradě jednoho člena, především pak ale při vystoupeních na hřišti, uprostřed návsi - pod lípou nebo v hospodě. Hlavní zkušebnu a tvůrčí prostředí však měli na chatě basisty v nedaleké osadě Hološiny. Parson založil klávesista  - krotitel hammondek a zdejší rodák - Josef Beneš (ex Klaxon,později třeba i ve skupině Red Baron)Obrazek. Ze svého posledního působení ve skupině Mery přivedl sebou i legendárního bubeníka Jardu Slavíčka (ex Hever,Tarakan)Obrazek, který byl zakrátko vystřídán školeným hráčem Martinem Melničenkem (nyní Fešáci, Cadillac). Na kytaru se přidala hvězda pražského metalového Autogenu - Milan Krištof Obrazek(nyní Taxmeni), jehož brácha - Martin (ex manažer populárních Votchí) se staral o zvuk. Na basu se objevuje talentovaný benjamínek - Pepa Mandík (ex Motor),Obrazek který dnes krotí tlusté struny v různých kutnohorských skupinách (Free Time).Obrazek Klíčovým mužem byl zpěvák Ondřej Droppa (ex Soho), který se musel v repertoáru Parsonu popasovat s takovými velikány, jako Robert Plant (Stairway To Heaven), Ian Gillan (Child In Time), Ronnie James Dio (Stargazer) nebo David Coverdale (Mistreated). Při poslechu jeho hlasu by i porota v Superstar strnula v němém úžasu.Obrazek Skupina se s vervou pustila do práce a připravila program se samou klasikou hard rocku. Mohli jsme slýchat krom už výše zmíněných skladeb kusy od Deep Purple (např.Smoke On The Water, Demon´s Eye), Whitesnake (př.Don´t Break My Heart Again, Medicine Man),Rainbow (Starstruck),Black Sabbath (Iron Man,Paranoid) nebo třeba Mr.Crowley od Ozzyho, kde si Milan v sóle nic nezadal s originálem Randy Rhodese.Obrazek Kvalitu provedení by jim dnes záviděla většina revivalových souborů. Něco málo písní si napsali sami. Při lepší propagaci by jistě ze všech byly velké hity.Obrovský talent kapely odhaluje demáček z roku 1994. Bohužel hráli jen po klubech a zábavách, lidí moc nechodilo a protože každý se musí nějak živit, ukončili svou činnost v roce 1995. Od té doby se stále hovoří o obnovení. Jistě by to rozčeřilo stojaté vody kutnohorského bigbítu. V minulosti jsme s nimi zažili krásné časy, neboť to jsou nejen výborní muzikanti, ale i moc fajn lidi. Hospody v okolí (zejména ta u Pepíčka Fuxy v Újezdci) by mohly vyprávět takže ... PARSON Forever!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Diskografie

Just Another Rock´n´roll Band (1994)

stáhnout demo MP3

1. Intro
2. Baby zapomeň
3. Vločka
4. Černovláska
5. Ranní jam
6. Ztracený klíč
7. Prázdné zrcadlo
8. Outro
9. Bonus /Smoke On The Water/
10. Práce nehrozí
11. Sex je byznys
12. Ranní jam II

 

V roce 1993 se v Petrovické hospodě odehrálo vystoupení, které se podařilo nahrát na stařičký kazeťák. Kvalita záznamu není nejlepší, stejně jako hudební výkony, avšak jedná se o dobový záznam včetně atmosféry mezi fanoušky. Jak to tehdy vypadalo, si můžete stáhnout zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Comeback

(bzuk a ťuk, 23. 9. 2007 18:27)

Proč by to mělo vadit? Důležitá je muzika ne? Pepa je těžko k sehnání, ale určitě by do toho šel...

Parson

(Pepa M., 22. 9. 2007 19:56)

Tak s Ondrou do toho jdem,Milan částečně,chce aby měl alternistu,o jednom bych věděl a navrhnu mu to.Je to kytarista s Free Time,doufám,že to vezme.Pepu B.jsem ještě nesehnal a Márty to taky nebere.Je tedy možné,že nakonec tam z původní sestavy budeme akorát já a Ondra.Co vy na to?Pokud by vám to vadilo,tak nemá asi cenu se o něco pokoušet.
http://bandzone.cz/fan/joemandy

stahování

(Aleš, 21. 9. 2007 11:34)

Ještě něco. Vidím,že celkem 12 lidí zatím stáhlo to demo. Mezi nima je určitě většina novejch fanoušků, protože ti starý už to měli dávno doma. Už kvůli nim by stálo za to se pokusit o nějakej comeback. :-)

obnovení

(Aleš, 21. 9. 2007 11:25)

Hezky se nám tu rozjíždí diskuze. Taky se přidám.Přimlouval bych se za obnovení Parsonu,alespoň na nějaké jednorázové akce. Byla to nejlepší revivalová kapela se zárodky vlastního repertoáru,jakou jsem kdy zažil. Slyšet znovu naživo Vločku nebo Ztracenej klíč , o převzatých peckách ani nemluvě, by bylo super. Tak pánové! Nemyslíte,že už nazrála doba to dát zas dohromady?!!!!!

horolezec

(Ondra, 20. 9. 2007 21:19)

Ahoj tady Ondra! Zpěvák. Já do toho jdu na 100%. Problém je v Mártym,ten má ted jiný zájmy. Leze po skalách v Rakousku a Country ho dobře živí. Tak proč by se zahazoval s minulostí. Vždycky šel za lepším. I kdyby to byla dechovka,kde ho budou královsky platit,tak tam jde!!!Beneš kontra Krištof - Problém! Nevím!? Ale Pepčo mi do toho jdem ne!? Ondra

Re Parson

(bzuk a ťuk podruhé, 19. 9. 2007 21:01)

No stačí se zeptat, ale myslím, že Pepa si rád zahraje... ;-)

re Parson

(Pepa bass, 19. 9. 2007 9:24)

Milan není problém,ale nevím co Márty a Beneš..

Re Parson

(bzuk aˇťuk, 18. 9. 2007 12:25)

No to už je polovina! Pepa by si určitě také vrznul, tak zbývá jen přesvědčit Milana,že hard rock je lepší než country...;-)

Parson

(Pepa bass, 18. 9. 2007 10:28)

Ahoj,těší mě váš zájem o kapelu,Ondra by do toho šel,ale nevím co ostatní,tak uvidíme co se s tím dá dělat.
http://www.freetime.rock.cz

ZDRAVIM VÁS :-)

(PAVLÍNA, 18. 9. 2007 8:41)

Ahoj..koukejte se zase dát dohromady, chci vás slyšet hrát a ONDRU krásně zpívat....tak zpátky na prkna...honem :-)) pa

stahování

(Aleš, 13. 9. 2007 12:25)

Nyní můžete vesele stahovat jak ve formátu WMA tak MP3.

Zdravice z KH

(moses, 11. 9. 2007 13:24)

No tak huráááá, po dvou dnech se mi to taky podařilo sosnout. Díky za oživení vzpomínek. Parádní večírky v Kotoru to byly :) Pepo, dejte to zase dohromady, bude mazec!!!!

Bandongo

(Aleš, 11. 9. 2007 12:15)

Stahovat by to mělo jít. Někomu to jde, někomu ne.
Tady je přímo ta adresa pro ty MP3: http://www.badongo.com/file/4266136
Chce to pozorně vyplnit kód. Z toho serveru už jsem toho stáhl mraky.

Díkes

(Ondra, 10. 9. 2007 23:31)

Jo Pepčo! Jsme u ledu,ale kdo ví,třeba jednou roztajeme a pořádně to vosolíme jako tenkrát. Jinak ,Aleši...Moc díky. Všechny vás zdraví Ex zpěvák téhle partičky výbornejch kluků a lidiček kolem kapely. Kdo ví!????

Prague zdraví Purplovice

(Hrochus, 10. 9. 2007 20:37)

Jo tak inženýři mě to šlo stáhnout úplně v pohodě. Moc děkuju, páč jsem až chorobnej milovník starýho hardrocku. No kdyby jste se do kupy dali, tak se určitě přijedu podívat...
Zdar Roll On

Smůla na druhou

(moskyt, 10. 9. 2007 16:14)

Zdar, parádička, Parson byl (bohužel) výbornej,a le ten odkaz je divnej, teda spíš ten server - 78x (!!!!) jsem správně opsal kód a pokaždé mi jen naskočil nový....:-( Samozřejmě tohle demo (i to starší) doma na kazetách mám, ale chtěl jsem ho i na CD do auta... No asi mám smůlu....
Pro zdendulu: Brix zatím nehraje, ale po téměř dvouletém hledání mají nového zpěváka a intenzivně zkouší... Dočkej času jako husa obilí a dočkáš se, zatím můžeš juknout na jejich stránky....

Smůla

(Aleš, 12. 1. 2007 10:39)

To CD, uváděné v diskografii, je sice výborné s vlastním repertoárem, avšak je to jen demo se všemi jeho zápory. Navíc v době existence kapely se ještě nepálilo, takže to mělo podobu MC.

Dotaz

(Zdeněk, 11. 1. 2007 21:17)

Ahoj, o kapele jsem již slyšel, v době vzniku mi sice bylo asi deset let, ale o zábavovoé kapely stylu hard-rock, rock, jsem jevil zájem okolo 13 let, rád bych se zeptal zda parson se dá sehnat i na cd... jinak fandím též kapelám - derby, brix(prý již nehrají), rockson, komunální odpad atd.
kdyžtak prosím info na zdendulad@centrum.cz Děkuji a přeji hezký den - jo a hezký web:-)

No jo:o)

(Pepa M., 1. 6. 2006 17:55)

Zdravím,pěkně jste to napsali.Díky.Parson je zatím u ledu a nevím zda se někdy dáme do kupy.Mějte se fajn a hard rocku zdar.Pepa bass ex Parson
http://www.freetime-rock.wz.cz